No, jotta terve taas!

Kesäloma alkaa olla ohi ja kahden viikon totaalisen nollauksen (huom. ei sisällä alkoholia) jälkeen ei tavallaan tekisi mieli palata töihin ollenkaan. Koiratkin ovat varmaan pellossa elämisen jälkeen unohtaneet normaalin arkielämän kokonaan. Loman aikana Kerttukaan ei ole joutunut häkkiin aitaukseensa kertaakaan vaan on saanut viettää vapaampaa elämää Kaapo-veljen kanssa minun poissa ollessani. En tiedä, riittääkö oma hermo vielä siihen, että jätän Kertun myös työpäivän ajaksi Kaapon kanssa?

Kesän aikana pikku-Kertusta on tullut Reissu-Kerttu. Ollaan käyty haistelemassa nome-tuulia useammassakin kokeessa vaikka oma osallistuminen ei vielä olekaan ajankohtaista.

HUIJASIN! ONHAN! Huomenna Kerttu, 9 kk ja 3 päivää, menee taipumaan flättien järjestämiin taippareihin Renkoon. Meidän ensimmäinen startti missään ikinä on siis huomenna tähän aikaan jo ohi. Tuskin jää viimeiseksi. Paitsi toivottavasti taippareiden osalta. Voin huomenna spekuloida, minkälaisiin virheisiin Kertun notkeus saattaa sen viedä, mutta tänään en taida alkaa maalata piruja seinille.

JA! Kertun treenaamisesta virkistäytyneenä päätin tänään kokeilla, onko meidän myös Iso-K:n kanssa mahdollista joskus saada NOU1-tulos. Tavallaan en ymmärrä, miksen ole kokeillut asiaa Kaapon kanssa jo aiemmin, mutta parempi myöhään kuin.. no, tehän tiedätte.

Haluan muistuttaa, ettei Kaapon kanssa ole koskaan tehty minkäänlaisia noutoharjoituksia perus kepin/pallon/frisbeen vapaamuotoista räiskintää lukuun ottamatta.

Aloitettiin Kaapon kanssa minimalistisella hakuruudulla, joka meni yllättävänkin hyvin. Kevyt motivointi muutaman haun jälkeen ja kaveri tyhjensi koko ruudun. Joku voisi sanoa, ettei olisi kannattanut yrittääkään tyhjentää koko ruutua, mutta luotin koiraani ja ruudun pienuuteen. Uskomattominta oli, että löytäessään damin Kaapon ainoa ajatus oli iloisena noutajana juosta dami suussa luokseni eikä esimerkiksi kuusen taakse. Palautukset eivät toki tulleet käteen asti, mutta ei sekään kaukana ollut. Järjetöntä! Hakuruudun jälkeen tein myös pari lyhyen lyhyttä linjaa, jotka kaveri suoritti piilevällä luontaisella lahjakuudellaan. Hyvä Kyösti!

On siis todennäköistä, jotta jonain päivänä Kaapo pääsee kokeilemaan nou-starttia, mutta en väitä, että se olisi vielä tällä kaudella.. ehkä silti jo ensi kaudella eikä vasta Kaapon täyttäessä kuusi tai kahdeksan tai kymmenen, kuten aiemmin olen suunnitellut. :D