Onko totta, että melkein kuukausi ennätti kulua edellisestä kirjoituksesta? No, heti kun elämän suuret ongelmat katosivat, loppui jatkuva tilittäminen blogiin. Toisaalta on kai paljastettava (ja samalla myönnettävä itselle), etteivät ne ongelmat minnekään kadonneet, helpottivat vain. Patologin diagnoosi varvasvälissä olleesta patista kuului jotakuinkin niin, että kysessä oli voimakkaan tulehduksen aiheuttanut kudosmuutos. Muistaakseni. Se, mistä kyseinen muutos johtui, ei ole mitenkään varmaa. Eläinlääkäri epäili pistohaavaa ja minä ostin sen selityksen. Muutama päivä myöhemmin löysin toisesta jalasta varvasvälistä samanlaisen patin, jolloin pistohaava-selitys alkoi horjua. Ennen suurta huolestumista uudesta patista alkoivat järjettömät pakkaset, jotka koituivatkin onneksi onnettomuudessa. Lumen pehmentämät kävelytiet ja kuiva pakkasilma loivat olosuhteet, joissa Kaapon ei tehnytkään enää mieli ontua.

Kerrataan faktat ja tehdään selkoversio rautalangasta: Ensimmäinen patti on kadonnut, toinen patti on myös kadonnut. Haava tassun anturoiden välissä on kadonnut. Haava, josta en ole aiemmin puhunut, on pakkasen ansiosta hieman parantunut. Tämä haava on anturan sivussa ja on selkeästi kipeä. Tänään olimme auraamassa metsäpolkua ja luulen kovan lumen aiheuttaneen kyseisen haavan pienen aukeamisen ja näin ollen tämä haava on jälleen kosketusarka, muttei häiritse Kaapon kävelemistä. Pelkään, että tästä haavasta aiheutuu vielä ongelmia, joten pyhien jälkeen lienee aiheellista palata jälleen eläinlääkärin luokse. Onko sekavaa? Niin minustakin. Tarvitsen labradorivaraosat.com -nettikaupasta yhden etujalan. Mielellään keltaisen.

Ehdinkö jo kertoa, että kaikki se sääli, jonka koira sai osakseen sairastaessaan on kostautumassa näin jälkikäteen. Vaivalla koiran kalloon taottu pomo-asetelma on hieman horjunut ja murrosikäinen kiukuttelu ilmenee huonona käytöksenä ja ärsyttävänä säätämisenä. Onneksi tiedän, miten suuret kuvitelmat laumajohtajuudesta saadaan katoamaan eläimen päästä - ainakin osittain. Mutta ei tilanne mitenkään äärimmäisen huono ole, joten en toistaiseksi jaksa ottaa stressiä tästä asiasta.

Enemmän esimerkiksi huolettaa pesukone, joka pitää tällä hetkellä äärimmäisen kummallista ääntä.