Heihoi, pikku-Kerttu on juoksupylly! Naapurin pojilla silmät pyörii päässä ko Kerttu Kerttu on lähistöllä. Pikku-K ei vaan itse tajua, mikä homma, kun koko kylä on hanurissa kiinni. Olipa hyvä, että juoksut tulivat nyt, sillä syksylle on suunniteltu kaikenlaista taipparihässäkkä, ettei sillon ole aikaa juosta kuin korkeintaan hakuruudussa.

Kesän ja kärpästen saavuttua Kertun treenitkin ovat lähteneet iloiseen vauhtiin. Kerttu rakastaa uimista ja tykkää nome-hommista niin, ettei malttaisi odottaa hetkeäkään vuoroaan. Taitava pissis osaa jo vaikka mitä, mutta oma osaamiseni ei riitä kuvailemaan näitä asioita toistaiseksi tämän enempää. :D Kerttu (tai lähinnä minä) kiittää geeneistään äiskää ja iskää!

Iso-K:n tassuvaivat jatkuvat, mutteivät onneksi niin suurella volyymilla kuin aikaisemmin. Toissapäivänä viimeksi käytiin eläinlääkärissä takatassussa olevan patin vuoksi. Ei ole varmaa, onko kyse furkkarista sielläkin vai mahdollisesti vieras esineestä tassussa. Tarkkailemme tilannetta aktiivisesti ja siinä sivussa rouskutamme antibiootteja.

Omalla ostoslistallani on "Kaikki Suomen linnut" -tyyppinen opus, sillä metsässä eksyessä vastaan osuu kaikenlaista siivekästä kansaa, joiden syvempi tuntemus jää vain haaveeksi. Viimeksi pongattiin pesässä hautova kurki, kun vaelsin kaislikossa markkeerausta heittämään. Huolestuneille tiedoksi, että muutimme suunnitelmaa treenien suhteen niin, ettei kurki joutunut muuttamaan äkillisesti.

Eikä kesää ilman punkkeja, tietenkään. Kerttu oli tuonut - ehkä minulle lahjaksi - punkin sänkyyn. Siirrettyäni punkin viemäriverkostoon rynnistin apteekkiin Exspotin ostoon. Yök.