Täällä lomaillaan!

Palasimme eilen Kaapolaisen kanssa reissussa rähjääntyneinä SNJ:n leiriltä Loviisasta. Olin kuvitellut kesälomani ensimmäisen viikon lähinnä makaavani sängyssä, siirtyvän ehkä jääkaapin kautta sohvalle ja kevyesti virittäytyä lomailutunnelmaan. Toisin kävi. Perjantai-iltana sain vinkin kautta inspiraation myöhäisilmoittautua SNJ:n kesäleirille.

Sunnuntaina pakkasin Keravalla auton puolilleen ja koiran takakonttiin. Siirryimme ensin kohti Koivukylää, josta otimme mukaan kolme koiraa (Fannyn Nette ja Madde sekä Tiinan Enna), järjettömän läjän tavaraa, Fannyn ja Tiinan sekä vielä vähän lisää tavaraa. Autoon ei olisi mahtunut enää mitään ja voin kertoa, että autolla ajaminen tuntui hieman kummalliselta, kun kyydissä oli varmasti yli sata kiloa enemmän kuin normaalisti. Loviisan keskustassa pysähdyimme vielä leiriruokajuomaostoksille ja kuin ihmeen kaupalla saimme kyytiin mahtumaan vielä useamman säkillisen ruokaa.

Viikko leirillä kului TOKOa treenaillessa ja hieman siideriäkin maistellen. Pakoilimme myös hullun alkkisnaisen koiraa, jolla oli juoksu. Kuinka kukaan - vaikka olisikin lasolin huurruttama aivokapasiteetti - voi olla niin pimeä, että kuskaa leirille mukaansa juoksuisen nartun! Oi, mikä urpo. Kaapo ei onneksi osoittanut suurempia juoksuhulluuden merkkejä kuin vasta viimeisenä leiripäivänämme torstaina, jolloin ko. narttu kimpoili TOKO-kentällä hieman liian lähelle (lue: suoraan päin).

Koulutuksellisena antina leiriltä tarttui mukaan ainakin hyppy, jota pääsimme viimein treenaamaan oikean esteen kanssa. Kaapo piti hypystä! Kaapo piti myös tunnistusnoudon alkeiden opettelusta, ja omistajalle tulikin mieleen, kannattaisikohan välillä ottaa kotonakin jotain ihan uutta treenejä keventämään.

Tiistaina Sidewild-kenneliin leivottiin tottelevaisuusvalio! Fanny ja Madde suoriutuivat TOKO-kisassa erikoisvoittajaluokasta niin mallikkaasti, että puuttuvan kolmannen ykköstuloksen saaminen näytti lähinnä lasten leikiltä (uskon, ettei se ehkä ihan niin helppoa kuitenkaan ollut..). Hyvä Fanny ja Madde!

Leiriltä saimme mukaamme myös kevyttä ontumista, jonka vuoksi lauantainen osallistumisemme TOKO-kisoihin jouduttiin perumaan. Nyyh.

Huomenna lähdemme kuitenkin ontumista uhmaten reissaamaan lisää ja koiraparka voi vain ihmetellä, eikö se saa koskaan levätä. Vastaus: ei todellakaan.

Leiriltä saimme myös uutta treeni-intoa, ja koira on kohta niin ylikunnossa, että todennäköisesti pimahtaa. Mutta kivaa oli ja ensi vuonna uudestaan - suuremmallakin porukalla. Kiitämme erityisesti Tiinaa ja Enska-Ennaa sottapytty-seurasta. Onneksi leirillä oli kuitenkin alkkisnainen juoksunarttunsa kanssa, joka pisti meidätkin siivoamaan. Huhhu ja heippa.