Vähän laiska päivä on ollut tänään, mutta sen verran onnistuin tsemppaamaan, että käytiin Kaapon kanssa pitkästä aikaa Pornaisissa uimassa. Kaveri on viime aikoina käyttäytynyt melko huonosti autossa (järjetöntä kiljumista ja levotonta matkustamista), mutta tänään huomasin (toivoin), että tilanne alkaa näyttää valoisammalta: piippausta ei tullut koko matkan aikana kuin oikeastaan Ullan kohdalla, kun Kaapo luuli pääsevänsä bestistensä kanssa leikkimään.

Pornaisissa oli huomattavissa, että olemme käyneet siellä oikeastaan aina jonkun koirakaverin kanssa, sillä Kaapo ei olisi malttanut uida ollenkaan vaan kyttäsi polkua taaksepäin, että "joko se Viivi tulee? Miksei se Viivi tuu jo!" Saattaa kaverin kunto olla hieman rapistunut viimeaikaisen remmilenkkeilyn vuoksi, sillä kotimatkalla nukutti kovasti, vaikkei uimassa kauaa oltukaan.

No, tsemppauksen jatkoksi kävin sitten illemmalla vielä treenaamassa, kun edellisessä kirjoituksessa paljastin laiskotelleeni asian suhteen. Otettiin paikalla makuuta, josta Kaapo tapojensa mukaisesti karkasi sauvakävelijän nähdessään. Karkaaminen päättyi kuitenkin yllättävään kuperkeikkaan koiran ymmärtäessa nenä nurmikossa kiinni olevansa liinassa. Heha. Ilman häiriötä paikalla makuu on hieman levotonta hengaamista, mutta Kaapo pysyy kuitenkin makuuasennossa. Toki tähänkin saatiin yksi onnistunut suoritus koiran jaksaessa viimeisellä kerralla jopa keskittyä.

Tein myös muutamat kaukokäskyt ja vaihdoin samalla "maahan"-käskyn pelkäksi "maa"-käskyksi. Tulen jatkossa käyttämään tätä myös esimerkiksi liikkeestä maahan menossa, jolloin meikäläisen on vaikeampi venyttää käskyä niin, että se olisi tulkittavissa kaksoiskäskyksi (vrt. maaaaaa - haaaan). Yritän myös hieman pienentää maahan menon käsimerkkiä, joka aikaisemmin on kuulemma ollut liian suurieleinen. Kaukokäskyt sujuivat hyvin!

Otin myös muutamat seuraamiset tosi pitkällä matkalla ja Kaapo piti kontaktin hienosti! Lisäksi harjoittelin kääntymistä, joihin tulee kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Tein myös liikkeestä maahan menoa, jonka kanssa on ollut viime aikoina ongelmia - Kaapo on jäänyt seisomaan. Toisaalta, nyt kun maahan meno alkaa taas sujua, liikkeestä seisomiseen Kaapo tarjoaa maahan menoa. Äh. Käskyt ovat kuitenkin toisistaan eroavat: maahan menossa "maa" ja seisomisessa "vänta".

Lopuksi Kyösti irroitteli muutamalla "kierrä"-liikkeellä, jonka teki hirmuisella vauhdilla, vaikka ei ollakaan pitkään aikaan niitä tehtykään. Saipahan kivaa ja "helppoa" tekemistä loppuun ilman pilkun-viilaus-tekniikan-hiomisia.

Treenit sujuivat hyvin ja ymmärsin lopettaa siinä vaiheessa kun molemmilla oli kivaa. Nyt olisi taas hinku treenata, mutta ehkä annan koiran nukkua..

ps. huomasitteko - musta labradori on kadonnut yläreunasta ja itse Kössi-Kaapolainen on päässyt kuvaan. Muokkasin sivun kuntoon eilen yöpuhteina, joten saakoon se ansaitsemansa huomion. Kuvaa en toki itse ole ottanut, menköön kunnia J. Jakoselle.