Puppe on tänään touhunnut eniten!

Päivällä käytiin taas treenaamassa ja Kaapolla oli kivaa! Tehtiin jälleen paikalla makuita ja vaikka mummo teki yllärilähestymisen oikealta, Kaapo malttoi maata paikallaan. Vaikuttavaa! Muutama kaukokäsky onnistui myös jopa paremmin kuin edellisellä kerralla! vaikka meinasin olla ahne ja temppuuttaa koiraa liian monta kertaa. Koira makasi ja istui ryhdikkäästi ja selvästi tiesi, mitä siltä odotettiin. Liikkeestä maahan meno sujui myös niin hyvin, että alan epäillä, oliko siinä koskaan edes mitään ongelmaa. Tehtiin myös muutama seuraa-käänny-vasemmalle -harjoitus, joka on niin aloittelijan harjoittelua vielä, ettei se huonosti voinut edes mennäkään. Ou jee ou jee! Lopuksi vielä kierrä-käskyllä juostiin puu ympäri ja sitten lihapullat loppuivatkin sopivasti.

Treenin lopuksi istuin nurmikolla ja kerin Kaapon liinaa rullalle Kaapon maatessa vieressäni käskyn alla. Hiekkatiellä - noin 25 metrin päässä - meidät ohitti koira ja voitteko arvata! Kaapo pysyi paikoillaan! Toki hieman autettuna ja käskyllä muistutettuna, mutta kuitenkin! Olinpahan taas ylpeä äiskä.

Illalla - ikään kuin palkkiona hyvistä treeneistä päivällä - lähdimme piiiiitkästä aikaa metsään lenkille. Hiljaisuuden retriitti kun aiheutti Kaapon elämässä sen, ettei vapaana paljon juoksenneltu. Valitsin metsälenkiksi tutun polun, jolla ei ole aiemmin juuri yhtäkään koiraa tullut vastaan. Tälläkin kerralla saimme tallustaa rauhassa, vaikka eteneminen olikin paikka paikoin melko mahdotonta - lenkkipolkumme varrella oleva pelto oli kasvanut niin täyteen heinää/apilaa/rikkaruohoa, että siellä sai tehdä oikein tosissaan töitä päästäkseen eteenpäin. Onneksi Kaapo löysi itselleen ainakin 150 kuralätäkköä, jossa vesikoira pääsi viilentämään itseään.

Nyt kura-Kaapo vetää unta palloon vieressäni ja on kovin kovin väsynyt. Edes pihalta kuuluvat äänet eivät saa sitä kiskottua parvekkeelle katsomaan, kuka touhuaa ja mitä. Kaveri on rättipoikki. Onneksi en lähtenyt metsälenkiltä uimaan Pornaisiin, kun suunnittelin hetken pääseväni mutaisesta koirasta sillä tavoin helpoimmin eroon. Tyyppi olisi varmaan hukkunut, kun ei olisi jaksanut uida.

Jeh, aika kiva päivä siis, sanoo Kyösti.