Kolmas yö koiranpennun kanssa takana ja epäilen, että viime yönä myös naapurit saivat nukuttua ensimmäistä kertaa yli tunnin yhtämittaisen jakson. Toisaalta seinänaapurini ei ilmeisesti ole ollut kotona yötä, joten hän on ollut kaukaa viisas - ottanut ehkä äkkilähdön Thaimaahan ja palaa takaisin vasta, kun Kerttu on vuoden.

Kerttulaisella on olohuoneessa pentuaitaus ja minä olen viettänyt kaksi ensimmäistä yötä sohvalla kuunnellen pienen maasian röhkimistä. Tämä ei ole edes liioittelua, sillä Kerttu totisesti röhkii, vaikka omasta mielestään vain kertoo pontevasti, ettei halua nukkua, nukkuminen on tyhmää, pentuaitaus on tyhmä, äiskä on tyhmä kun se vaan nukkuu ja missä se tyhmä veikkakin on - nukkumassa. Kaapo on nukkunut yksinäistä unta makuuhuoneen puolella, ja minä päätin että kaksi yötä sohvalla saa riittää. Kolmannen yön komppania vietti siellä missä pitääkin - makuuhuoneessa. Kerttu sai pentuaitaus nro 2:n sängyn viereen ja sanoi, ettei tämä ole ollenkaan niin tyhmää kuin olohuoneessa. Kirkas valo siellä tunnelin päässä viestitti, että tuolle kakaralle kasvaa ehkä jonain päivänä myös järki päähän. Tottakai vähän oli pakko kirkua ja röhkiä myös viime yönä, mutta se laitettakoon vain maineen ylläpitämisen piikkiin.

Kerttu on myös saanut uusia ystäviä muuttonsa jälkeen. Ehdottomasti parhaat ystävät ovat punaiset hai saappaat, jotka uskollisesti odottavat Kerttua eteisessä. Aina, kun tulee epäilyttävän hiljaista, tiedän Kertun nukahtaneen saappaiden päälle, eikä huolta pahanteosta ole.

Tänään Kaapo pääsee viettämään laatuaikaa ilman riiviömäistä pikkusiskoaan. Ensin tapaamme Kaapon "siskot", Annin ja Geishan suuren peltorallin merkeissä ja iltapäivällä menemme Hyvinkään koirakylpylään uimaan staffikavereiden - Viivin ja Lotan - kanssa. Toki Kaapo myös pitää mustasta paholaisesta, mutta on varmasti onnellinen siitä, ettei Kerttu vielä ulkoile meidän kanssa.